Logo

Sekundær logo

Den sekundære logoen benyttes når det er behov for en liten logo, eller når tilgjengelig plass har en kvadratisk form.

Last ned logofiler

Her kan du laste ned en mappe med alle logofiler. I mappen ligger primær og sekundærlogoer i farge, sort og negativ, både i .PNG- og .AI-format. Hvis logoene skal brukes i sosiale medier, må det lages en egen fil til dette formålet i riktig format og størrelse, basert på PNG-utgaven av logoen.

Last ned alle logofiler (norsk)
Last ned alle logofiler (engelsk)

PNG-filer: PNG er et format godt egnet til logoer og illustrasjoner. Bruk dette formatet til web, presentasjoner, og annen digital bruk.

AI-filer: Dette er vektor-filer som brukes til produksjon av ny grafikk og nye materialer, for eksempel til print. For å bruke disse filene, må man ha tilgang til et program som Adobe Illustrator.

Frittområde

For at lesbarheten til logo skal være tydelig er det viktig å respektere et definert, fritt området rundt logo. Unngå å plassere tekst, bilder eller annet i dette området. Plasseres logoen i et hjørne av et format, er dette avstanden (eller minst avstand) den bør ha til formatets kanter.

Minimum størrelse

Når logoen skal representeres i små størrelser det er viktig at høyden, representert av logosymbolet, ikke blir lavere enn 25 px på digitalt eller 6 mm på trykk.